Німеччина лідирує в Європі з надання допомоги Україні в різних сферах, — Рябих

Валерій Рябих. Скріншот: uatv.ua

Німеччина активно допомагає Україні в різних сферах. Приватні німецькі компанії ведуть активну співпрацю з українськими військовими. Наприклад, німецький виробник безпілотників Quantum-Systems розпочав постачання Україні 100 безпілотників Trinity різних моделей. Про це сьогодні, 30 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express “Експорт зброї та оборонний комплекс України” Валерій Рябих.

“Німеччина за вартістю переданого обладнання та вкладеннями в допомогу Україні посідає друге місце після Сполучених Штатів Америки і є лідером у Європі з надання допомоги в різних сферах. Рушійною силою є приватні компанії та такі гіганти, як Rheinmetall. Слід відзначити підписання договору про розвиток спільного виробництва між Rheinmetall і АТ “Українська оборонна промисловість”, яке займається ремонтом і модернізацією техніки”, — сказав він.

Експерт наголосив, що співпраця з українськими військовими дає змогу компанії Quantum-Systems розробляти різні безпілотники, спираючись на досвід на полі бою.

“Співпраця з українськими військовими дає можливість компанії Quantum-Systems дуже швидко покращувати свої вироби та адаптувати їх до тих вимог, які на полі бою весь час змінюються. Це дає змогу забезпечити цій компанії можливість лідирування на ринку безпілотників. Ми маємо історію з черговою моделлю від цієї компанії — це Trinity. Цей апарат може суттєво посилити наших військових”, — зазначив Рябих.

Читайте також: Потрібно озброюватися: НАТО закликає Захід готуватися до ударів Росії по країнах Альянсу (ВІДЕО)

Прямий ефір