Буду щасливий, якщо хтось покаже, як закінчити війну за 24 години, — президент України

Володимир Зеленський. Фото: gettyimages.com

Президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче почути план Дональда Трампа щодо закінчення війни за 24 години, й був би щасливим якби цей план виявився дієздатним. Про це лідер України повідомив в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD, інформує FREEДОМ.

“І я скажу вам чесно, якщо його формат або його формула приведе до миру, йому достатньо 24 годин, я буду дуже щасливим президентом, дуже щасливим, тому що я знаю, скільки за одну добу ми втрачаємо людей. І тому я знаю, скільки це коштує. Тому я буду щасливий, якщо хтось покаже, як закінчити війну за 24 години. Хтозна… Ми зустрічалися одного разу, коли він ще був президентом… Я думаю, ми налагодимо діалог, потрібне лише бажання”, — сказав Зеленський.

Також президент нагадав, що наразі в України є двопартійна підтримка у США.

“Сполучені Штати Америки — потужний партнер, номер один. І у нас двопартійна підтримка, й це факт. Є деякі голоси із Республіканської партії, які там не підтримують Україну, але в більшості своїй демократи, республіканці підтримують Україну. На сьогодні це факт. Я їм вдячний. Тому навряд чи політика Сполучених Штатів залежить тільки від однієї людини. Я в це не дуже вірю, або мені не хочеться в це вірити. Я не знаю. Подивимось, побачимо”, — сказав Зеленський. 

Читайте також: Європа без США не впорається з підтримкою України й це загрожує перерозподілом світу, — Зеленський

Нагадаємо, 45-й президент США Дональд Трамп неодноразово заявляв, що має план із забезпечення миру в Україні протягом 24 годин у разі повернення на найвищу посаду.

Прямий ефір