Зеленський назвав чисельність Сил оборони України

Володимир Зеленський. Скриншот: uatv.ua

Чисельність української армії на сьогодні становить 880 тисяч військових. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD, інформує FREEДОМ.

“У нас 880 тисяч, у нас мільйонна армія. А при цьому в нас 30 млн людей зараз, зараз конкретно 30 млн людей працює, а навіть, може, більше трошки. Сказати точно цифру не можу”, — заявив глава держави.

Зеленський зазначив, що наразі невідомо, скільки точно громадян України виїхало за межі країни одразу після початку повномасштабного вторгнення РФ. Частина з них повернулася, щоб відновлювати, будувати країну.

“Ми не знаємо — 6,5-7,5 (млн, — ред.) — скільки виїхало людей із самого початку. Тому ми говоримо про всіх людей, хто в Україні. Й вони всі захищають Європу й світ. Абсолютно. На своїх робочих місцях. Дуже багато оборонних підприємств, дуже багато вчителів, дуже багато медиків”, — наголосив президент України.

Читайте також: Сили оборони за добу відбили 26 російських атак на Авдіївському напрямку, 22 — на Мар’їнському: зведення Генштабу ЗСУ

Прямий ефір