Оточення Авдіївки втратило будь-який воєнний сенс ще восени, — військовий оглядач

Авдіївка. Скріншот: t.me/V_Zelenskiy_official

Поточна операція РФ на сході України, зокрема оточення міста Авдіївка Донецької області, втратила воєнний сенс і стала політичним інструментом для президента Росії Володимира Путіна. Про це сьогодні, 29 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий оглядач Денис Попович.  

“Противник намагається наступати, їм потрібна перемога. Головною ділянкою, де вони хотіли б здобути більш-менш гучну перемогу, у них розглядається Авдіївський напрямок, вони хочуть оточити місто. Спроби тривають з 10 жовтня — вони намагаються оточити Авдіївку вже понад 3,5 місяці”, — сказав він.

На думку Поповича, поточна операція втратила військовий сенс, оскільки вона являє собою “м’ясорубку”, в якій противник продовжує зазнавати величезних втрат.

“І на тлі цих втрат будь-який військовий сенс в оточенні Авдіївки було втрачено ще восени — там політична мета. Вона полягає в тому, щоб отримати якусь воєнну перемогу для більш вдалого проходження виборів президента Росії. Зрозуміло, що він [Путін] їх виграє, але йому краще буде з якимось переможним кейсом, щоб довести свою спроможність як військового лідера. Тому Авдіївка буде в центрі уваги”, — пояснив Денис Попович.

Читайте також: Сили оборони за добу ліквідували 1 070 російських окупантів, — Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, на Авдіївському напрямку українські захисники протягом минулої доби відбили 21 ворожу атаку біля Очеретиного, Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 5 атак поблизу Первомайського, Невельського Донецької області.

Прямий ефір