Глава українського уряду провів зустріч з міністеркою закордонних справ Японії — деталі

Йоко Камікава та Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua

Міністерка закордонних справ Його Камікава сьогодні, 7 січня, під час візиту до Києва зустрілася з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Про це повідомили у Кабінеті міністрів України, інформує FREEДОМ.

За даними пресслужби уряду, сторони зосередили увагу на питаннях підтримки формули миру президента України, реалізації реформ, співпраці у сфері інфраструктури, цифровій та атомній галузях, підготовки до Конференції відновлення в Токіо.

“Продовжуємо зміцнювати торговельні відносини та зв’язки між українським і японським бізнесами. Ми провели зустрічі вже з двома бізнес-делегаціями з Японії й зацікавлені в розміщенні в Україні виробництв провідних японських компаній. Розраховуємо, що на Конференції відновлення в Токіо наступного місяця матимемо практичні результати”, — відзначив Денис Шмигаль.

Зі свого боку міністерка закордонних справ Японії підтвердила, що її країна готує для підписання низку важливих документів. Сторони наголосили, що спільним завданням є залучення якнайбільшої кількості приватних японських компаній до відбудови України.

Шмигаль привітав успішне завершення японського головування у “G7” і подякував за увагу, приділену Україні в порядку денному “Великої сімки”.

Очільник українського уряду також висловив подяку Японії за всебічну підтримку, а також вагому гуманітарну та фінансову допомогу. Зокрема, за рішення Японії виділити 1 млрд доларів на забезпечення гуманітарних проєктів і відбудову з готовністю збільшити цю суму до 4,5 млрд доларів через механізми міжнародних інституцій.

Читайте також: Україну забезпечать фінансуванням і зброєю — що обіцяють союзники у 2024 році: деталі (ВІДЕО)

Нагадаємо, дипломат, експерт-міжнародник Руслан Осипенко заявив, що зміна політики офіційного Токіо в бік підтримки України в розв’язаній Росією війні — це і є прояв позиції Японії щодо РФ.

Прямий ефір