Ракетна програма КНДР “чудовим чином” швидко пішла — очевидно порушення РФ режиму нерозповсюдження технологій, — Рябих

Північнокорейські ракети KN-23 Ілюстративне фото: defence-ua.com

Північнокорейська ракетна програма з розробки, зокрема балістичних ракет KN-23, які, ймовірно, РФ застосовує проти України, “чудовим чином” швидко пішла. Вона розпочалася у 2018 році, а вже у 2019-му було проведено серію успішних випробувань. При цьому параметри пусків, які отримала американська розвідка завдяки технічним засобам, показують, що вони дивовижно збігаються з параметрами російських ракет “Іскандер”. Про це заявив військовий експерт Валерій Рябих сьогодні, 6 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Очевидно порушення Російською Федерацією режиму нерозповсюдження ракетних технологій. І, швидше за все, все це пов’язано саме з передачею технологій та отриманням Кореєю вже готових пакетів… Потрібно зазначити, що фахівці говорять про ту саму ракету KN-23, що там застосовується така складна технологія, коли керма ракети встановлюється безпосередньо в соплі ракети, і цю технологію також застосовано на “Іскандері”. І за тими параметрами, що показує корейська ракета, які знімали ті ж американські засоби технічного спостереження, кажуть, що ці параметри набагато більші, ніж показує сам “Іскандер”, — прокоментував Рябих.

Він зауважив, що ця тенденція є загрозливою, адже за цей час у Корейській Народно-Демократичній Республіці досягли швидкого прогресу й у розробці міжконтинентальних балістичних ракет.

“Якщо взяти ту ж “Хвасон-18″, якою Кім вже погрожує Сполученим Штатам, то її прогрес йде набагато швидше, ніж прогрес російських ракетних технологій, де не можуть зараз до пуття прийняти нову ракету на озброєння, щоб замінити ті, що вже давно потрібно поміняти”, — додав Валерій Рябих.

Читайте також: “Російська агресія проти України відкрила клапани для злих духів”: імовірність воєнного конфлікту між КНДР і Південною Кореєю оцінив дипломат

Нагадаємо, раніше в Білому домі повідомили, що мають нову інформацію про підтримку, яку Росія отримує від третіх країн для своєї агресії проти України. Нещодавно Корейська Народно-Демократична Республіка надала РФ пускові установки балістичних ракет та кілька десятків балістичних ракет. Як заявив на брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, російська армія вже застосовувала їх для ударів по Україні.

Читайте також: КНДР передала РФ ракети: як Україна може їм протистояти, пояснив Романенко

Прямий ефір