КНДР передала РФ ракети: як Україна може їм протистояти, пояснив Романенко

Ігор Романенко. Скріншот: uatv.ua

Щоб протистояти новим видам ракет, які запускає РФ по Україні, необхідно активно вести розвідку та посилювати системи ПРО. Найефективніший спосіб боротьби з ракетними ударами РФ по Україні знищення пускових установок до старту ракетної атаки. Про це в ефірі телеканалу FREEДOM сказав засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Він розповів, що типи ракет, які РФ отримує від КНДР, ще належить встановити, але вони точно літають на сотні кілометрів і мають досить високий боєзаряд.

“Це не такі складні, як той самий “Кинджал” чи балістичний “Іскандер”. Але, так чи інакше, їх треба знищувати. Тому засобам протиракетної оборони необхідно навчитися знищувати саме цей тип ракет. Ну, а з точки зору ефективності, звичайно, потрібно виявляти та знищувати пускові установки, де вони знаходяться, нам треба вести відповідну розвідку та діяти дуже швидко”, сказав Романенко.

Також він додав, що є перспективи постачання ракетної зброї з боку Ірану, і тут питання, звісно, до американців та союзників України.

Романенко також розповів, що Україна розвиває власну ракетну програму і росіяни намагаються зруйнувати об’єкти військової інфраструктури.

“Противник не тільки завдає ударів по інфраструктурі, як це було торік, а шукають, зокрема, й насамперед військові об’єкти. До них належать не лише аеродроми, а й об’єкти військово-промислового комплексу. Тобто вони розуміють, що якщо наберуть обороти ці виробництва, то для них це буде серйозна проблема”, акцентував експерт.

Читайте також: РФ запустила по Україні поставлені Північною Кореєю ракети, — Білий дім

Прямий ефір