Російська армія повернулася до застосування керованих авіабомб для атак по Україні, незважаючи на свої втрати в авіації, — Попович

Денис Попович. Скріншот: uatv.ua

Російська окупаційна армія активно застосовує керовані авіаційні бомби, незважаючи на свої втрати в авіації. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович.

“Була невелика перерва у використанні цих керованих авіаційних бомб (КАБ), пов’язана з тим, що було збито 3 винищувача-бомбардувальника невідомими засобами ППО. Однак нерозумно було розраховувати на те, що вони відмовляться від цієї практики, тому що вона досить успішна. Ми зараз бачимо, що вони цю практику продовжують, й таким чином використовують ці КАБи, які доставляють нам масу проблем”, — сказав він.

Попович зазначив, що загрози залишаються на тому самому рівні: Росія не використовує активно керовані авіабомби тільки на східній ділянці фронту. 

“Те, що зараз вони не використовують там КАБи, ну, я думаю, що це, скажімо так, епізод — у дуже недалекому майбутньому це продовжиться й там. Тобто тільки знищення носіїв або в польоті, або в місцях дислокації, я маю на увазі літаки, з яких ці КАБи запускаються, може якимось чином прорідити їхні можливості в цьому відношенні”, — сказав військовий оглядач.

Читайте також: “Пілоти РФ бояться робити бойові вильоти”: наслідки знищення п’яти бойових російських літаків назвав Ступак

Нагадаємо, 22 грудня 2023 року Збройні сили України (ЗСУ) на одному з південних напрямків збили три російські бомбардувальники Су-34.

Прямий ефір