У них планове виробництво: мають посадити 15-20 осіб на місяць, — Красуліна про репресії в Білорусі

Протестний рух у Білорусі. Фото: ТАСС

Реальні активісти в Білорусі закінчилися, тож влада перейшла до репресій щодо звичайних людей, щоб підтримувати атмосферу страху. Тим більше, що переважна більшість білорусів не сприймає Лукашенка та його режим. Про це у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ заявила речниця Світлани Тихановської Ганна Красуліна, коментуючи затримання у Гомелі за звинуваченням у “держзраді” звичайної білоруської родини із чотирьох осіб.

Вона пояснює: режим Лукашенка тримається на страху — йому потрібні нові й нові репресії.

“Страх у людей, по-перше, закінчується, бо неможливо весь час жити та боятися. По-друге, закінчилися реальні активісти, які справді входили до якихось політичних партій, наприклад, чи справді були організаторами якихось протестних дій. І, відповідно, тепер вони пішли по рядових білорусах, розуміючи, що кожен білорус, якщо він не співробітник органів, то налаштований проти них. Тому будь-кого хапай та саджай”, — коментує гостя ефіру.

За її словами, білоруські силовики роблять це заради зірочок на погонах чи виконання плану.

“У них, знаєте, як планове виробництво: повинні посадити 15-20 осіб на місяць, вони це роблять. Вони всіх білорусів під цей гребінець гребуть для того, щоби страх підживлювати постійно”, — зазначила Красуліна.

Вона наголосила, що всі репресії здійснюються за гроші Кремля, а Лукашенко перетворився на такого собі коменданта Білорусі за Путіна.

“Він практично здійснює керівництво від імені Путіна — утримання влади на кошти Путіна, і, загалом, для Путіна: для того, щоб забезпечувати прохід російських військ або запуск ракет, тепер ще і ядерна зброя, яка з нашої території загрожує нашим сусідам”, — додала Ганна Красуліна.

Читайте також: Російська “ядерка” у Білорусі: які проблеми намагається вирішити Путін — розбір експертів

Нагадаємо, 25 грудня в Санкт-Петербурзі на саміті Євразійського економічного союзу самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що вся російська ядерна зброя, яку планували поставити в Білорусь, уже перебуває в країні.

Прямий ефір