“Пілоти РФ бояться робити бойові вильоти”: наслідки знищення п’яти бойових російських літаків назвав Ступак

Іван Ступак. Фото: uifuture.org

У межах одного тижня Збройні сили України (ЗСУ) збили 5 військових літаків російської армії — чотири Су-34 і Су-30СМ. В України з’явився зенітно-ракетний комплекс (ЗРК), який біля лінії фронту може чекати російську авіацію в засідці, і це чудові новини. Про це сьогодні, 28 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий аналітик, співробітник СБУ (2004-2015 рр.) Іван Ступак.

“У ЗСУ з’явився ЗРК, який може гастролювати до лінії фронту і чекати в засідці російську авіацію. Знайшли лазівку, спосіб підстерегти, переміщати комплекс непомітно для РФ. Росія дуже обурюється на цю тему. Тому що пілоти РФ бояться робити бойові вильоти і бояться потрапити під роздачу”, — сказав він.

За допомогою цих літаків окупаційні війська скидали на позиції ЗСУ авіаційні бомби, тому знищення цієї військової техніки дуже важливе.

“Російська Федерація активно використовує Су-34 для того, щоб нести бомби — це великі бомби масою 250 — 500 кг, які російські війська скидають на наші позиції. Тому їхнє знищення впливає дуже сильно на перебіг бойових дій”, — наголосив він.

Експерт також зазначив, що важливим є й той факт, що разом зі знищенням авіатехніки ліквідовано і пілотів.

“Не забувайте про пілотів. Це ж двомісні літаки. У кращому разі вони втратили десятьох пілотів. Навіть при розрахунку середньої похибки, п’ятеро загиблих і п’ятеро поранених — це дуже серйозні втрати. Пілот — це настільки ювелірна робота. Пілота навчають роками. Професійні пілоти в Російській Федерації почали закінчуватися в найперший тиждень війни. Зараз ми знаємо, що активно відправляють тих, хто ще недавно закінчував авіаційні вищі навчальні заклади”, — пояснив Ступак.

Читайте також: Росіяни призупинили бомбардування авіабомбами після знищення трьох Су-34, — Гуменюк

Прямий ефір