“Путін, звичайно, кращий”: кого призначили в конкуренти президенту РФ на виборах (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

До кінця грудня в Центральну виборчу комісію Росії надійшли заявки від 16 кандидатів у президенти країни. Виборча комісія вже зареєструвала Володимира Путіна як самовисуванця і відмовила в реєстрації журналістці із Ржева Катерині Дунцовій. Кому роздали ролі конкурентів Путіна — у матеріалі журналістів FREEДОМ.

Список у виборчому бюлетені “довгим не буде”, туди потраплять представники парламентських партій і ще один-два кандидати, розповіло журналістам близьке до адміністрації Путіна джерело.

Основна спільна риса всіх нинішніх кандидатів у російські президенти — їхня виняткова відданість диктатору. 

“Треба розуміти, що в списку тих людей, у списку прізвищ, які опиняться в цьому бюлетені, будуть тільки ті люди, в яких вони абсолютно впевнені, що вони не зайдуть за прапорці, тільки такі люди. Тому, якщо вони будуть вірити в те, що ліберальний кандидат за прапорці не зайде, вони можуть йому дозволити”, — сказав російський опозиційний політик Леонід Гозман.

Від Ліберально-демократичної партії Росії в президенти балотуватиметься її керівник, 55-річний Леонід Слуцький. Він затятий прихильник Путіна і війни Російської Федерації проти України.

Партію Слуцький очолив після смерті Жириновського. У 2018-му відразу три журналістки звинуватили політика в домаганнях.

“Депутат Слуцький поводиться щодо панянок як абсолютна тварина, він багаторазово на цьому попадався, знаменитий цим в основному в Росії. Інших якихось блискучих політичних перемог він не здобував. Відомий під псевдонімом “Зайчутка”. Власне це термін, яким він нагороджував численних дам, яких брудно домагався, працюючи в Державній Думі РФ”, — сказав політтехнолог, ексголова Громадської палати Башкортостану Ростислав Мурзагулов.

75-річний Микола Харитонов іде на псевдовибори від Комуністичної партії. Він уже був кандидатом у 2004-му і набрав трохи понад 13% голосів. Тепер Харитонов заявив, що в жодному разі не критикуватиме Путіна.

Публічно відмовився від критики глави Кремля і Владислав Даванков, який балотується від партії “Новые люди”.

“Вони навіть не будуть виглядати демократично, ніхто не повірить. Навіть самі ці люди кажуть, що не претендують на посаду президента Російської Федерації, що дуже цікаво. Вони всі кажуть, що Путін, звичайно, кращий. І ось дивовижний вибір у цьому сенсі, але це вже не вперше”, — прокоментував Гозман.

Центральна виборча комісія Росії відмовила в реєстрації ініціативній групі з висунення журналістки Катерини Дунцової в президенти РФ. Там заявили, що в документах виявили низку помилок. Дунцова пообіцяла оскаржити рішення ЦВК у суді.

“Ми звернемося до Верховного суду для оскарження рішення ЦВК, оскільки це рішення не ґрунтується на законі, всі підстави для відмови наведені в законі про вибори президента Росії і жодні перераховані недоліки такими не є”, — написала Катерина Дунцова в Telegram.

Вперше в історії країни російського президента обиратимуть протягом трьох днів, із 15 до 17 березня 2024 року. Кремль заявив, що псевдовибори проведуть і на окупованих Росією територіях України.

Читайте також: Кремль не допустить жодного антивоєнного кандидата до виборів, — Курносова

Як повідомляося раніше, у Кремлі побоюються того, що вибори президента Росії, заплановані на 15-17 березня 2024 року, можуть піти не за планом, тому не допускають кандидатів, здатних якось зашкодити президенту РФ Володимиру Путіну вкотре посісти крісло глави держави.

Прямий ефір