За рахунок чого Росія забезпечує перевагу в живій силі на фронті, пояснив Попович

Мобілізація в РФ. Ілюстративне фото: news.liga.net

Часткова мобілізація в Росії забезпечує постійний приплив живої сили на війну. За рахунок людського потенціалу РФ вдається забезпечувати перевагу. Про це сказав військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу  FREEДОМ сьогодні, 27 грудня.

“Резерви росіяни поповнюють за рахунок перекидання з інших напрямків фронту, меншою мірою, а також черпають резерви з тилу. Ми знаємо про те, що в Росії так чи інакше відбувається часткова мобілізація. Таким чином окупанти забезпечують досить постійний приплив так званих добровольців, яких заманюють в армію в РФ за рахунок фінансових вливань. З боку держави та місцевої влади мобілізованим обіцяють суттєву суму, яка виплачується одразу”, — зазначив оглядач.

Крім того, за участь у так званій “спеціальній військовій операції” росіянам призначають виплату близько 200 тис. рублів на місяць, але багато хто не встигає їх отримати, оскільки потрапляють на фронт і відразу гинуть, доповнив Попович.

“Але так чи інакше вдається призвати багато людей, особливо з глибинки РФ. У великих містах Росії, багатих містах, таких як Москва, Санкт-Петербург, менше уваги до так званої часткової мобілізації. Люди йдуть якраз із глибинки: Урал, Якутія, Тува. Це ті місця, де народ обтяжений кредитами, фінансовими проблемами, відсутністю роботи. Тому за рахунок цього людського потенціалу РФ вдається забезпечувати перевагу в живій силі”, — сказав гість ефіру.

Читайте також: Путін доручив провести призов із використанням єдиного реєстру повісток: що відбувається з мобілізацією в РФ (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, у Росії поліція проводить облави на молодих людей. Потенційних строковиків шукають у гуртожитках, магазинах, кафе і в університетських аудиторіях. Хлопців хапають у метро і на вулицях. 

Прямий ефір