У Кремлі намагаються мінімізувати кандидатів і виставити найменш прохідних на вибори президента РФ, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: story.ru

У Кремлі побоюються того, що так звані вибори президента Росії, заплановані на 15 — 17 березня 2024 року, можуть піти не за планом, тому не допускають кандидатів, здатних якось зашкодити президенту РФ Володимиру Путіну вкотре посісти крісло глави держави. Про це сьогодні, 23 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла політична аналітикиня і головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“[Керівник політичної партії “Яблоко” Григорій] Явлінський підтвердив, що він не буде балотуватися буквально сьогодні в ефірі [YouTube-каналу] “Живой гвоздь”. Сьогодні проходить з’їзд Комуністичної партії, вони висувають Миколу Харитонова. Я нагадаю, що Микола Харитонов уже балотувався на другі путінські вибори 2004 року”, — розповіла вона.

Кремль намагається мінімізувати кількість кандидатів, а також поставити найбільш непрохідних, підкреслила експертка.

“Це говорить про те, що в Кремлі якихось речей на цих псевдовиборах побоюються, і тому намагаються мінімізувати кандидатів, з одного боку, а з іншого боку, виставити найменш прохідних. Коли ми говоримо про цифри, що вони націлилися на 82 або 86% голосів за Путіна, мабуть, це правда”, — зазначила вона.

Читайте також: Як росіяни можуть використати президентські вибори проти Путіна — пояснення від опозиціонера

Прямий ефір