Окупанти зізнаються, що не розуміють, навіщо їх кидають у “м’ясні” штурми на лівому березі Дніпра, — Гуменюк

Наталія Гуменюк. Скріншот: uatv.ua

На лівому березі річки Дніпро в Херсонській області, де воїни Сил оборони України стійко тримають плацдарм, російські окупанти намагаються промацати пролом в українській обороні. Про це сьогодні, 20 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк.

Крім того, зазнаючи колосальних втрат, окупанти підтягують резерви. Але через це тільки зростає кількість їхніх втрат техніки та особового складу.

“Цим вони зараз і займаються, до того ж усвідомлюючи, що наша оборона міцна і в нас надзвичайно висока мотивація, окрім того, що нам потрібно залишатися на цих плацдармах, щоб забезпечити просування сил далі. Тому що наша мета — вихід на кордони 1991 року і вигнання окупантів з нашої землі. У них мета набагато туманніша, тому що їм зараз важливо хоч якось протриматися, а навіщо їх кидають у “м’ясні” штурми, за радіоперехопленнями вони самі зізнаються, що не розуміють цього. Тому що подальшої перспективи не бачать. Навіть якщо їм вдасться гіпотетично, і вони про це говорять, вибити нас із лівого берега, то мине небагато часу, і ми повернемося туди знову. А ось вони просунутися на правий уже не зможуть”, — сказала Гуменюк.

Також вона прокоментувала інформацію, що на лівому березі себе добре проявили українські системи контрбатарейної боротьби. За два дні було знищено 20 артустановок ворога і важку вогнеметну систему “Солнцепек”.

“Те, що на нашій ділянці було знищено таку важку вогнеметну систему, свідчить про значення, яке ворог надає цьому напрямку. Такі дороговартісні й дуже небезпечні системи, що працюють у режимі максимального знищення, вони підтягують саме на ті ділянки, де розуміють, що їм сил наземної техніки та присутності людського ресурсу недостатньо. Те, що ми її знищили, говорить про те, що наша контрбатарейна боротьба є ефективною”, — каже начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь”.

Читайте також: Росіяни навіть не намагалися підійти до правого берега і висадитися, — Гуменюк про ІПСО окупантів “повернемося до Херсона”

Нагадаємо, раніше Гуменюк розповіла, що російські окупаційні війська продовжують атакувати південь України і тероризувати мирне населення регіону. Оперативна обстановка на півдні України залишається напруженою. На неї впливає активність ворога вздовж усієї лінії фронту.

Прямий ефір