Кремль не допустить спроби зіграти в “сценарій Тихановської” на виборах президента РФ, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: Facebook

Кремль не допустить реєстрації кандидатів на виборах президента РФ, які можуть хоч якось загрожувати зміщенням путінського режиму. Про це сьогодні, 14 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“Роль ліберала може грати Олексій Нічаєв, лідер фракції “Нові люди” в Державній думі. На неї також претендують Борис Надєждін, Григорій Явлінський. Не факт, що їх буде зареєстровано кандидатами в президенти, як і [російську журналістку] Катерину Дунцову, яку намагаються зареєструвати прибічники [російського підприємця і громадського діяча Михайла] Ходорковського і [російського опозиційного політика, засудженого у РФ до 19 років колонії особливого режиму Олексія] Навального”, — розповіла вона.

Експертка підкреслила, що Кремль боїться повторити досвід Білорусі 2020 року, коли після офіційного оголошення перемоги на виборах президента Білорусі Олександра Лукашенка у країні почалися акції протесту. На думку прихильників кандидатки у президенти Світлани Тихановської, а також низки аналітиків, результати виборів було фальсифіковано, і вона набрала понад 10% голосів, які було оголошено офіційно.

“Кремль не допустить і спроби зіграти в “сценарій Тихановської”. І питання не в тому, чи є шанси повторити той електоральний успіх, який був у неї, краще Кремлю нічого такого не допускати”, — констатувала вона.

Читайте також:Поки Путін при владі, війна РФ проти України триватиме, — Яковенко

Прямий ефір