Єврокомісія захищатиме свої рекомендації щодо старту переговорів з Україною про вступ до ЄС, — Боррель

Жозеп Боррель. Фото: consilium.europa.eu

Єврокомісія захищатиме свої рекомендації щодо старту переговорів з Україною про її вступ до Європейського Союзу. Про це сьогодні, 14 грудня, перед засіданням Європейської Ради за участю лідерів країн ЄС заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, передає кореспондент телеканалу FREEДОМ.

“Я думаю, що Україна доклала неймовірних зусиль для того, щоб виконати умови. У комісії ми презентували позитивну оцінку, і ми будемо продовжувати захищати нашу позитивну оцінку для старту переговорів з Україною”, — сказав він. 

Читайте також: Питання старту переговорів з Україною про її вступ до ЄС вирішиться безпосередньо на саміті лідерів країн Євросоюзу — деталі з Брюсселя (ВІДЕО)

Нагадаємо, у листопаді Єврокомісія рекомендувала почати переговори з Україною про її вступ до Європейського Союзу. Українська влада повністю виконала чотири умови з необхідних семи, але президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн наголосила, що загалом виконано понад 90% умов, тож переговори можна починати.

Раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що, на його думку, Україна зробила недостатньо для старту переговорів про вступ до ЄС.

Прямий ефір