Допомога США та країн-союзників для України перевищила 175 млрд доларів, — Байден

Джо Байден. Фото: ap.org

Росія не досягає мети, поставленої при розв’язанні повномасштабної війни. Про це сьогодні, 13 грудня, під час спільної пресконференції з Володимиром Зеленським заявив президент США Джо Байден, інформує FREEДОМ.

“Україна тримається. Росія не може стерти Україну з карти світу. Україна вже відвоювала 50% територій, загублених з лютого 2022 року, і вона відсунула російський флот у Чорному морі (тому можна експортувати зерно, сталь Чорним морем). Це було можливо досягти завдяки незвичайній сміливості українського народу, двопалатній підтримці Конгресу США та підтримці понад 50-ти країн-союзників”, — сказав Байден.

Він уточнив, що допомога США вже становить 75 млрд доларів, і плюс 100 млрд — допомога країн-союзників.

“Ми будемо надавати безперервну оборонну підтримку Україні, щоб вона досягла успіху”, — заявив Байден.

Читайте також: США не залишать Україну і продовжать постачати озброєння, — Байден за підсумками зустрічі із Зеленським

Нагадаємо, 11 грудня президент України Володимир Зеленський прибув із візитом до Сполучених Штатів Америки. 12 грудня, у другий день візиту, глава Української держави провів зустрічі:

  • з керівниками американських оборонних компаній в Українському домі у Вашингтоні;
  • у Конгресі США — з лідером Демократичної партії в Сенаті Чаком Шумером, лідером Республіканської партії в Сенаті Мітчем Макконнеллом і сенаторами;
  • вперше зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном.

Також 12 грудня відбулася зустріч Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом. Лідер американської держави повідомив, що підписав угоду про виділення Україні допомоги в розмірі 200 млн дол.

Читайте також: Хто контролює небо — той контролює і тривалість війни, — Зеленський за підсумками зустрічі з Байденом

Прямий ефір