Роспропаганда розпочала підготовку до війни задовго до 2014 року — оцінка Буряченка

Ілюстративне фото: dw.com

Кремль готував російську аудиторію до повномасштабного вторгнення задовго до 2014 року. Але 2014-го пропаганду вивели на новий рівень — вона стала частиною національної політики терору. Про це у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 11 грудня, заявив кандидат політичних наук, виконавчий директор “Міжнародної асоціації малих міст” Олексій Буряченко.

“Перед будь-якою гібридною чи військовою спецоперацією, звичайно, потрібна серйозна ідеологічна підготовча робота, причому не тільки на території Російської Федерації, щоб підготувати електорат, підготувати населення, підготувати високий рівень легітимності. Але й у тій суверенній країні, на яку, власне, здійснюється, планується здійснюватись гібридна атака”, — пояснив гість ефіру.

Він також нагадав, що російські пропагандисти працювали та частково продовжують працювати й на міжнародну аудиторію.

“Роботу з пропагандою в путінській Росії вивели на абсолютно інший рівень. Вона стала частиною справжньої національної політики, політики терору, який вони виносять за межі Російської Федерації. Тим самим створюють точки дестабілізації в тих регіонах, які їм геополітично, геостратегічно цікаві… Була ще Грузія, була Молдова, була та сама Венесуела, Азербайджан, Вірменія, той самий Казахстан”, — зазначив Буряченко.

Він додав, що російська аудиторія приймає пропагандистські тези на віру, зокрема і тому, що їй це зручно.

“Російська Федерація — це імперія, і ми не повинні забувати, що імперії воюють поза своїх меж. Тому мотивація у самих росіян дуже проста: або вони будуть проводити якісь агресивні кампанії поза своєю територією, або агресія поглине їх самих”, — заявив гість ефіру.

Читайте також: Пропаганда для малюків: у Росії готують до війни з дитсадка (ВІДЕО)

Прямий ефір