Дружини мобілізованих показують усій країні, що війна є, Кремлю це не подобається, — Курносова

Ольга Курносова. Скріншот: uatv.ua.tv

Путін завжди боявся дружин росіян. До останнього часу йому вдавалося усунути протест родичів мобілізованих, але ті більше не можуть терпіти. Таку думку озвучила сьогодні, 5 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

У прагненні повернути рідних додому за всяку ціну, дружини мобілізованих об’єдналися. Хоч і жорсткого антивоєнного посилу вони поки що не мають.

“Їх досить багато, вони активні, їх тяжко, просто морально бити. Ми ще не бачили силових розгонів, бачимо, як з ними розмовляють поліцейські. Але заламувати руки й тягти до автозаків — це ми ще не бачили. Вони показують усій країні, що війна є. Кремль хотів би її засунути кудись на далеку полицю і показати, що десь далеко, щось відбувається. Але ж ні, дружини показують — війна є, там воюють люди, там гинуть, залишаються каліками. Це їхні рідні і вони хочуть, щоб вони повернулися додому”, — сказала Курносова.

Вона додала, що дружини російських мобілізованих мають жорсткий посил, щоб їх чоловіків повернули додому.

“А російська армія має проблеми з живою силою. Тому висмикнути звідти зараз усіх мобілізованих дуже непросто. Тому Кремль не розуміє, як можна заткнути їм роти”, — сказала Курносова.

Гостя ефіру наголосила, що Путіну на трупи начхати. Йому байдуже, скільки людей загине на війні. Але громадська думка, хоч і задавлена, у Росії проривається. У країні продовжують зростати антивоєнні настрої, заявила гостя ефіру.

Читайте також: Дружини мобілізованих звинувачують Путіна у брехні: чи переросте їхній протест на щось більше — аналізували експерти

Прямий ефір