Влада РФ змушена терпіти родичок мобілізованих, які протестують, але після виборів таке жорстко припинятимуть, — Полозов

Микола Полозов. Фото: Facebook

Протести російських жінок, які вимагають повернути їхніх мобілізованих родичів, будуть припинятися після виборів президента РФ, які заплановані на березень 2024 року. Таку думку сьогодні, 2 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив адвокат, правозахисник, експерт із прав людини Микола Полозов.

“Ця ситуація виникла через те, що мобілізовані вже понад рік перебувають на фронті, і терпіння їхніх родичів вичерпується. Влада поки що не може дозволити собі якихось жорстких заходів, наприклад, узяти й посадити кілька матерів або дружин, тому що очікуються перевибори Путіна, і він не хоче злити населення. Тому їх підкуповують, вмовляють, терплять їхню присутність. Але це триватиме ще пару місяців”, — розповів він.

Наразі президент РФ Володимир Путін не хоче спричиняти широкомасштабних протестів і невдоволення населення, тому до березня 2024 року цю проблему не вирішуватимуть кардинальними методами, упевнений експерт.

“Влада змушена їх терпіти. Але з урахуванням того, що вибори Путіна будуть у березні, то це та точка відліку, після якої будь-які подібні заяви будуть жорстко припинятися. Після цього розмова буде абсолютно короткою — кількох призвідників показово посадять, а решта заткнуть свої роти”, — пояснив він.

Читайте також: Кремль придушить протести дружин російських мобілізованих, дотримуючись перевірених часом методик, — Пелевіна

Прямий ефір