На фронті — 48 бойових зіткнень, ЗСУ відбили атаки окупантів на кількох напрямках: зведення Генштабу

Ілюстративне фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби на фронті відбулося 48 бойових зіткнень. Загалом російські війська завдали п’ять ракетних та 61 авіаційний удар, здійснили понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок терористичних атак РФ є загиблі та поранені серед мирного населення. Про це сьогодні, 22 листопада, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Під артилерійським вогнем росіян впродовж доби опинилися понад 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російська армія зберігає присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де Сили оборони України відбили три атаки.

На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії біля Сіверська Донецької області, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили п’ять атак РФ поблизу Кліщіївки та східніше Південного Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку російські окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку. ЗСУ тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії ворога східніше Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донецької області, де Сили оборони відбили 13 атак.

На Мар’їнському напрямку російські загарбники вели безуспішні штурмові дії поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області — відбито 18 атак.

На Шахтарському напрямку російські окупанти вели штурмові дії неподалік Старомайорського Донецької області, успіху не мали.

На Запорізькому напрямку росіяни намагалися наступати в районі Роботиного та Кам’янського Запорізької області.

Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці.

На Херсонському напрямку українські захисники надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала удару по пункту управління, шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два — по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також два склади боєприпасів росіян.

Читайте також: За будь-яку ціну взяти місто “під ялинку” для Путіна: що говорять аналітики про бої за Авдіївку

Прямий ефір