Заборона на аборти в РФ і які наслідки можуть бути, пояснила Пелевіна

Наталія Пелевіна. Скріншот: uatv.ua

У Росії її відбувається черговий відкат у середні віки. Депутати Держдуми РФ вирішили, що життя російських жінок має перебувати в їхніх руках і хочуть обмежити їх у правах. Тому зараз активно обговорюється питання щодо заборони абортів. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ говорили разом із російським опозиціонером Наталією Пелевіною.

“Дуже сильно репресовано зараз суспільство, здебільшого всі його категорії. І як ґендерні, так і вікові не дозволяють собі якихось активних дій. Усі бояться… Потенційна заборона на аборти, швидше за все, означатиме підпільні аборти, це смерті жінок у страшних муках. Плюс, звичайно ж, буде відтік тих, хто може виїхати з країни, бо це прямо торкнеться великої категорії молодих жінок”, — сказала Пелевіна.

Гостя наголосила, що вся антипрогресивна політика Кремля спрямована на те, щоб змусити росіянок замовкнути, але працюватиме воно з точністю до навпаки. Адже, коли жінки в РФ не зможуть приймати рішення щодо свого тіла та життя, тоді вони можуть почнуть протестувати.

“Чи буде якась хвиля протесту — дуже важко, тому що народ загалом і в тому числі молоді люди, на жаль, до цього зараз не схильні до цього… І в якийсь момент на тлі цього загального гулу, Путін може з панського плеча сказати “ну ні, не будемо це робити”. Це буде така передвиборна хода”, — зазначила Пелевіна.

Читайте також: Повернути на кухню, щоб не ставила зайвих питань: російська влада обмежує права жінок (ВІДЕО)

Прямий ефір