Залишки ПВК “Вагнер” думають про те, як врятувати свої власні шкури, а не про те, як би скоріше померти в українській землі, — Варченко

ПВК "Вагнер". Фото: liga.net

Бійцям приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” зараз не легко як у Росії, так і в Білорусі, і тим більше в Україні. Таку думку сьогодні, 9 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив експерт з питань національної безпеки Іван Варченко. 

“Залишки ПВК “Вагнер” думають про те, як врятувати свої власні шкури, а не про те, як би скоріше померти в українській землі. Тому більшість із них постаралася приховати свої сліди й втекти. Ті, кому не пощастило кудись втекти та приховати своє обличчя, приховати свою біографію, змушені зараз поповнити ряди смертників, які воюють в українській землі. Ми їх бачимо під Бахмутом, Авдіївкою, де російська пропаганда намагається підтримувати інформацію про те, що ПВК “Вагнер” має хороший досвід ведення війни й може чимось допомогти на тій чи іншій ділянці фронту. Але вони навіть росіянами сприймаються як ті, хто вміють швидко й у великій кількості гинути, не досягаючи при цьому поставлених цілей”, — сказав він.

Образ заколотників також заважає “вагнерівцям” існувати як на фронті в Україні, так і в Росії, впевнений експерт.

“Крім того, у них ще є й образ заколотників. А заколотники проти режиму цього повинні піддаватися щонайменше засудженню. І тому до “вагнерівців” двояке ставлення. Вони повинні якось жити та виживати. Я думаю, їм нелегко, а ми зробимо все, щоб їм було ще важче, щоб кожен із них поніс заслужене покарання”, — констатував він.

Читайте також: ПВК “Вагнер” під контролем Золотова стане черговим симулякром — прогноз Курносової

Прямий ефір