Інтернет у Росії перебуває під загрозою, — Сидельников

Ілюстративне фото: pixabay.com

Заборона на інтернет, у принципі, неможлива, але є приклад — це Китай, і Росія сьогодні наближається до того, щоб зробити так, як у Піднебесній. Зайнятися цензурою інтернету Кремль планує відразу після президентських виборів. Про це сьогодні, 9 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив російський політик і лідер руху “Говорите громче!” Андрій Сидельников.

“Наскільки я розумію, китайська сторона із задоволенням постачає обладнання для подібних речей. Воно на сьогодні вже тестується на території Росії. І, найімовірніше, після так званих виборів президента наступного року буде введено “план суверенного інтернету” або щось подібне, що придумає російська влада”, — висловив він думку.

Сидельников звернув увагу, що Роскомнагляд не може блокувати YouTube, але багато ресурсів для росіян закрито.

“Хоча люди загалом не так часто стали вдаватися до пошуку альтернативної інформації та орієнтуються на джерела такої повсюдної інформації як телебачення, яке працює в пропагандистську мережу 24 години на добу. Але прикрити інтернет для російської путінської влади на сьогоднішній день, звичайно ж, це завдання якщо не номер один, то одне з найважливіших, поставлене керівництвом перед виконавцями. Інтернет у Росії перебуває під загрозою. Рано чи пізно російська влада, безумовно, розправиться з інтернетом і буде повністю фільтрувати всю інформацію, яку можна буде отримати на території Російської Федерації”, — вважає політик.

https://www.youtube.com/watch?v=mZFZQgCXGH4

Читайте також: Медіаполіцейські та російський конкурент YouTube: як РФ намагається взяти під контроль інтернет (ВІДЕО)

Нагадаємо, Росія готується до нових обмежень в інтернеті. Тієї цензури, яку російська влада вже впровадила в життя своїх громадян, їй виявилося недостатньо.

Прямий ефір