Нові санкції проти золотодобувного і нафтового секторів РФ ввела Британія

Ілюстративне фото: newsmaker.md

Велика Британія ввела санкції проти 29-ти російських громадян і кількох компаній, пов’язаних із золотодобувним і нафтовим секторами країни. Про це повідомили в пресслужбі британського уряду, інформує FREEДОМ.

Під санкції потрапили компанії Nord Gold Plc і Highland Gold Mining Ltd, а також акціонерне товариство “Красцветмет” — один із найбільших виробників дорогоцінних металів і виробів із них.

Також обмеження торкнуться структур, які Росія використовує для обходу обмежень. Зокрема, під них потрапила мережа, що базується в Об’єднаних Арабських Еміратах. Саме вона несе відповідальність за переказ понад 300 млн дол. доходів від золота в Росію.

“Ці санкції вдарять по тих, хто сприяє Путіну, допомагаючи йому зменшити вплив наших санкцій на російське золото і нафту — два критично важливих джерела доходів для російської військової машини”, — заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки ввели нові обмеження щодо Росії. У санкційному списку США майже 200 юридичних і 30 фізичних осіб.

Прямий ефір