Залізниця з Криму через Маріуполь до Ростова — уявна і нездійсненна мрія для росіян, — Забавін

Дмитро Забавін. Скріншот: uatv.ua

Логістичне питання для російських загарбників на ділянці від Ростова-на-Дону до тимчасово окупованого Криму через частини територій Донецької та Запорізької областей стоїть досить гостро. Але будівництво залізниці його не вирішить. Таку думку сьогодні, 7 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив депутат Маріупольської міської ради Дмитро Забавін.

Так він прокоментував інформацію, що російські окупанти збираються прокладати залізницю з тимчасово окупованого Криму до російського Ростова-на-Дону. За інформацією гауляйтерів, вона проходитиме через тимчасово окуповані Бердянськ Запорізької області та Маріуполь Донецької області.

“Я думаю, що це уявна і нездійсненна мрія для них. З урахуванням того, що весь Маріупольський район у зоні досяжності української “бавовни”, а нещодавно ми побачили, що навіть Новоазовський район з урахуванням тієї “бавовни”, яка була в Сєдовому, що розташований поруч із кордоном країни-терориста. Тобто це вже близько 150 км зона досяжності. Відповідно, де б вони що б не будували, вони цей процес уже почали, одне-два точних влучання української “бавовни”, і ця ділянка логістичного сполучення “відпочиватиме” якийсь час”, — сказав Забавін.

Депутат вважає, що в разі, якщо окупанти витратять величезні ресурси (“нехай витрачають”), ефекту і якогось розв’язання логістичного питання не буде.

“А це питання в них стоїть досить гостро. І ми постійно фіксуємо фактично затори на дорогах у напрямку Ростов — Новоазовськ — Маріуполь, і таким шляхом вони намагаються розв’язати це питання, але я не думаю, що в них щось із цього вийде”, — додав Дмитро Забавін.

Читайте також: Для російських урядовців окупований Маріуполь є засобом заробітку, гроші на будівництві розкрадаються, — Забавін

Нагадаємо, як повідомив заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов, будівництво залізниці від Ростова-на-Дону (РФ) до тимчасово окупованого Криму перебуває в активній фазі. Російські окупанти заявляють, що використовуватимуть залізницю для різних завдань, але насправді їх цікавлять тільки постачання військової техніки та особового складу для участі в бойових діях.

Прямий ефір