Російські окупанти будують залізницю від Ростова-на-Дону до Криму — коментар Дудукалова

Віктор Дудукалов. Фото: facebook.com/duducaloff

Будівництво залізниці від Ростова-на-Дону (РФ) до тимчасово окупованого Криму перебуває в активній фазі. Російські окупанти заявляють, що використовуватимуть залізницю для різних цілей, але насправді їх цікавлять тільки поставки військової техніки та особового складу для участі в бойових діях. Про це сьогодні, 7 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов.

За його словами, залізниця йтиме тимчасово окупованими територіями Запорізької та Донецької областей.

“Дуже активно ведеться будівництво. Але ми розуміємо, що всі заяви гауляйтерів, що дорога буде використовуватися з кількома цілями, — це брехня, тому що їх цікавить тільки війна, логістика і постачання. Ця дорога — чітке підтвердження того, що окупанти визнають свою нездатність справлятися з мостами, з Керченським мостом, зокрема. Вони не контролюють ситуацію з Керченським мостом. Тобто росіяни розуміють, що в будь-який момент він перестає функціонувати на невизначений період”, — заявив Дудукалов.

Заступник голови районної ради впевнений, що після будівництва залізниця буде ефективною тільки в перший час, а потім її зруйнують Сили оборони України.

“Ця залізниця є вразливою, тому що наші сучасні технології дають змогу мати очі скрізь, завдяки супутникам, завдяки іншим способам, і розвідці зокрема”, — упевнений він.

Читайте також: Повітряні тривоги паралізують місто на 5-8 годин: про ситуацію в Запоріжжі та області розповів депутат облради

Нагадаємо, військовий аналітик, колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак вважає, що РФ почала будівництво залізниці через тимчасово окуповану Запорізьку область через те, що Кримський міст не справляється зі своєю функцією.

Прямий ефір