Минулої доби ЗСУ відбили понад 70 атак російських окупантів — карта війни за 4 листопада (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Українські захисники продовжують наступ на Мелітопольському та Бахмутському напрямках і закріплюються на досягнутих рубежах. Про це повідомляє у вечірньому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України (ЗСУ), інформує FREEДОМ.

На Куп’янському напрямку українські війська успішно відбили атаки росіян у районі Синьківки та Іванівки Харківської області. Противник також здійснював наступальні дії в районах Кліщіївки, Андріївки, Степового, Сіверного, Первомайського та Авдіївки Донецької області — сили оборони відбили всі атаки.

“На Шахтарському напрямку противник вів безрезультатні штурмові дії біля населеного пункту Старомайорське Донецької області. На Запорізькому напрямку противник без успіху намагався відновити втрачене становище недалеко від Работиного Запорізької області”, — повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Павло Ковальчук.

Загалом за минулу добу на передовій відбулося 71 бойове зіткнення з росіянами. Зокрема, на Куп’янському напрямку російські окупанти зазнали значних втрат, зупинили активні дії та намагаються накопичувати резерви, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. А на Херсонському напрямку в російських солдатів спостерігається занепадницький настрій.

“205-та бригада російська, яка стоїть на лівому березі Херсонської області, заявила, що їм, як не крути, рано чи пізно доведеться звідти піти, рішення ухвалено. Навіть російські окремі пабліки військові повідомляють, що російським військовим важко триматися, немає зв’язку з російським командуванням, що регулярні військові підрозділи не підтримують мобілізованих, інші підрозділи, де вони перебувають, — незрозуміло”, — розповів військовий аналітик, співробітник СБУ (2004-2005 рр.) Іван Ступак.

У зв’язку з великими втратами військової техніки Росія розконсервувала вже близько 350 танків Т-80, повідомляють OSINT-аналітики. Втрати РФ за цими видами танків уже перевищили їхню боєздатну кількість до війни. Так, під час марних спроб прорватися в Авдіївку російська армія втратила близько 200 одиниць бронетехніки.

“Такі втрати росіян пов’язані з поєднанням ефективності сучасної української ручної протитанкової зброї, мін, некерованих боєприпасів, скинутих з повітря, і високоточних артилерійських систем. Під Авдіївкою російське керівництво продовжує демонструвати готовність мати великі втрати особового складу заради незначних територіальних здобутків”, — з допису Міністерства оборони Великої Британії в соціальній мережі Х.

А в тимчасово окупованому Криму знову неспокійно. Окупаційна влада оголосила тривогу в Севастополі, рух Керченським мостом перекрили. Також видання “Крим.Реалії” підтвердило звуки вибухів у районі Керчі. За даними Telegram-каналів, на керченському суднобудівному заводі є потрапляння в споруджуваний малий ракетний корабель “Каракурт”.

Загальні втрати російської армії з 24 лютого 2022 року вже перевищили 304 тис. осіб. За добу було знищено 830 військових, 11 танків, 35 артилерійських систем, 38 бойових броньованих машин і десятки іншої техніки росіян.

Читайте також: Повідомлення про бої на території Авдіївського “коксохіму” — елемент російської ІПСО, — Снєгірьов

Прямий ефір