Росія як імперія доживає свої останні години, — Пономарьов

Ілля Пономарьов. Скріншот: uatv.ua

Росія як імперія розвалюється, адже не в силах контролювати свої околиці, вона не в змозі захистити саму себе. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив засновник телеканалу “Утро Февраля”, ексдепутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, коментуючи штурм аеропорту в Махачкалі (Дагестан).

“Імперія розвалюється, вона агонізує, вона переживає свої останні години. Починає військові авантюри, вона не в змозі контролювати свої околиці, вона не в змозі захистити саму себе. І Рим упав під ударами варварів. Радянський Союз розпався рівно через такі ж міжнаціональні конфлікти на своїх околицях. Це були перші дзвіночки, що, відповідно, зараз і відбувається. І перспективи “Лебединого озера” стають все більш наочними”, — сказав Пономарьов.

Тепер головне питання в тому, що буде далі. І події в Дагестані, на думку політика, свідчать про те, що РФ може зануритися в “кривавий кошмар”.

“Раніше запитували, а можливо це чи ні (розвал Росії — ред.). Зараз усі розуміють, що це можливо, і в цей бік уся ситуація йде. Тепер усім цікаво, а хто наступний, які будуть ризики, як цих ризиків уникнути, як забезпечити, щоб уся ця територія, яка зараз називається Російською Федерацією, не занурилася б у кривавий кошмар. І події в Дагестані говорять про те, що це цілком можливо”, — резюмував спікер.

Читайте також: За погромом у Махачкалі може стояти ФСБ — цілі назвав директор Центру близькосхідних досліджень

Як повідомлялося, 29 жовтня у Махачкалі, столиці Дагестану, сотні людей взяли штурмом місцевий аеропорт, протестуючи проти прильоту літака з Тель-Авіва та вимагаючи не пускати в регіон євреїв.

Прямий ефір