Оточення Путіна — це спецслужбісти, які афілійовані з ним — думка

Володимир Путін. Фото: pravda.com.ua

Президент Російської Федерації оточений співробітниками спецслужб, які міцно тримаються за його фігуру. Секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев, виконувач обов’язків міністра сільського господарства Дмитро Патрушев афілійовані з Путіним, уявити когось із них у приймачах диктатора складно. Таку думку сьогодні, 3 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив автор видання “Новая газета Европа” Андрій Серафімов.

“Оточення Путіна — це, перш за все, спецслужбісти. Ми повинні це розуміти, що Комітет державної безпеки (КДБ) оточує себе КДБ. Це всі люди, які тримаються за одну конкретну фігуру — це Путін. Один із наших співрозмовників припустив, що якщо Путін зникне, то його оточення теж може втекти. Патрушев молодший афілійований із конкретною людиною — Путіним”, — зазначив він.

Експерт підкреслив, що Микола Патрушев транслює ті самі думки та ідеї, що й Путін, а також виступає каналом зв’язку диктатора із зовнішнім світом.

“Усе те, що говорить Патрушев, приблизно так само думає і Путін, тому що у них давні зв’язки. Це людина довірена, згодна з усіма злочинними рішеннями. Патрушев — це дуже важливий канал зв’язку Путіна із зовнішнім світом. Патрушев виступає важливою ланкою в цій системі”, — пояснив він.

Про те, хто може стати наступником Путіна багато розмов, але владу президент РФ просто так не віддасть навіть близьким до себе людям.

“Зараз тематика наступництва занадто роздута і використовуватися може ким завгодно. Путін нікому владу не віддасть, ми це прекрасно розуміємо. Нікого Путін на вибори не пустить, тому що боїться. Ця система вже дуже давно працює. Тому якщо говорити про Патрушевих, у їхньої сім’ї дуже великий вплив не тільки фінансовий, а й політичний і сталося це все завдяки заступництву однієї людини — Путіна”, — констатував експерт.

Читайте також: На російських олігархів, які повернулися до РФ, чекає доля бути проковтнутими путінським фашистським режимом — думка Яковенка

Прямий ефір