Як і всіх інших жителів сектора Гази, ХАМАС тримає в заручниках українців, — Бродський

Міхаель Бродський. Скріншот: uatv.ua

Кількість українців, загиблих в Ізраїлі, зросла до 25. У більшості з них — подвійне громадянство, тому їх поховають на території єврейської держави. Надзвичайний і повноважний посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський запевнив, що немає проблем з евакуацією українців з Ізраїлю. Водночас провести рятувальну операцію в секторі Гази, який контролюють терористи ХАМАС, поки що не вдається, повідомляє FREEДОМ.

“Також, як і всіх інших жителів Гази, їх [українців] тримає в заручниках ХАМАС. Терористи не випускають їх із сектора Гази, вони хочуть продовжувати прикриватися ними як живим щитом. Ми на зв’язку з посольством України в Ізраїлі, з усіма тими, хто має відношення до ситуації, і зробимо все для того, щоб ті, хто хочуть евакуюватися, могли це зробити. Там кілька сотень громадян України, переважно жінки з дітьми”, — заявив Бродський.

Він зазначив, що евакуювати українців через Ізраїль не вийде, це потрібно буде робити через контрольно-пропускний пункт “Рафах” та інші КПП.

Читайте також: Вперше у світі війна ведеться під землею, на землі і над землею, — ізраїльський офіцер резерву про операцію ЦАХАЛ у секторі Гази

Нагадаємо, Ізраїль розпочав другий етап війни проти ХАМАС.

Прямий ефір