По Одеській області російські окупанти вдарили ракетами “Іскандер М” або “Онікс” — коментар Братчука (ВІДЕО)

Наслідки ракетного удару по Одеській області. Фото: t.me/SJTF_Odes

За інформацією, яку озвучили українські військові, по Одеській області сьогодні, 30 жовтня, російські окупанти, найімовірніше, вдарили балістичними ракетами “Іскандер-М” або “Онікс”. Цей тип ракет досить складно збивати. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив речник Української добровольчої армії Сергій Братчук.

Він зауважив, що удар по Одеській області було завдано з території тимчасово окупованого Криму.

“Паралельно із сигналом повітряної тривоги в Україні пролунав сигнал повітряної тривоги також на території Криму, і там є прильоти. Тобто наша відповідь завжди буде симетричною, і ворог це має розуміти. Що стосується сьогоднішнього удару, то військові більше говорять про те, що могли бути використані ракети “Іскандер-М”. Це балістика, це те, що дійсно досить складно збивати. Але, з іншого боку, ми сьогодні починаємо потихеньку отримувати ту техніку наших західних партнерів і союзників, яка, упевнений, дасть змогу збивати й балістику, зокрема”, — сказав Братчук.

Спікер звернув увагу, що в арсеналі українських військових уже є вдале збиття ракет “Іскандер-М”.

“Я думаю, що ефективність ударів у відповідь буде тільки підвищуватися. Що стосується “Оніксів”, то дійсно ці протикорабельні ракети використовуються проти Одеського регіону дуже часто. Цілком імовірно, що сьогодні теж були ці пуски. У будь-якому разі є, на жаль, влучання, є руйнування інфраструктури. Четверо людей, за даними обласної прокуратури, поранені, двоє з них опинилися в лікарні. Сподіваюся, що максимально скоро їх поставлять у стрій”, — повідомив він.

Сергій Братчук додав, що сьогодні протягом дня в Одеській області щонайменше тричі лунала сирена повітряної тривоги.

Читайте також: Близько 60 бойових зіткнень за добу — тільки під Авдіївкою відбито 10 російських атак — зведення Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, Одеський район був атакований росіянами сьогодні вранці, 30 жовтня. Метою противника став судноремонтний завод.

Прямий ефір