Уникнути оточення, знищивши якнайбільше сил і техніки окупантів, — Романенко про ключові завдання на Авдіївському напрямку

Ілюстративне фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Однією із ключових цілей стратегічної оборонної операції, яку проводять Збройні сили України (ЗСУ), є ліквідація живої сили, озброєння і техніки російських військ. Про це сьогодні, 29 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко, коментуючи оперативну ситуацію в районі Авдіївки Донецької області.

“Одне зі стратегічних завдань оборонної операції ЗСУ — знищення живої сили, озброєнь і техніки противника. Це дуже важливо. Але, разом з тим, ми знаємо, що на сході нашої країни та на окремих інших напрямках противник просувається, і, на жаль, з кінця січня було просування на тактичному рівні. Противнику вдалося захопити Соледар, Бахмут і тривають важкі бої навколо Авдіївки, де противник втрачає велику кількість сил і засобів, проте йому вдалося просунутися”, — сказав він.

Генерал-лейтенант наголосив, що з огляду на поточну тактичну обстановку, противник прагне до проведення оперативного оточення українських захисників в Авдіївці, або, іншими словами, створення “котла”.

“Нашим військовим керівництвом вживаються заходи, щоб не допустити такого роду дій, і ми продовжуємо наносити якнайбільше втрат, зосереджуються сили, резерви, засоби для завдання ударів, насамперед артилерії. Тобто ситуація там досить непроста, тривають важкі бої, але є й певні перспективи, попри те, що ворогу на півночі вдалося вийти до залізниці, яку ми використовували для логістичного забезпечення. А на півдні вони намагаються вийти до шосейної дороги — ще одного шляху логістичного забезпечення”, — підсумував Ігор Романенко.

Читайте також: До 4 тис. солдатів втратили окупанти в штурмах під Авдіївкою: Умєров — Остіну

Як повідомлялося, на Авдіївському напрямку російські окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку, але ЗСУ тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії армії РФ поблизу Кераміка, Новокалинового, Степового, Авдіївки, Тоненького, Опитного Донецької області, де Сили оборони відбили понад 15 атак.

Прямий ефір