Ймовірні цілі ІПСО про “смерть” Путіна назвав Ступак

Іван Ступак. Фото: uifuture.org

Інформація про можливу смерть російського диктатора Володимира Путіна триматиметься в суворій таємниці. Першими про неї дізнаються західні розвідки. Таку думку озвучив військовий експерт Українського інституту майбутнього, колишній співробітник СБУ Іван Ступак в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Експерт нагадав, що подібні інформаційні вкидання періодично робили ще з 2016 року.

“Коли Путін помре, я впевнений, що будуть тримати цю інформацію в суворому секреті, будуть намагатися виграти якийсь час для того, щоб зорієнтуватися, як себе поводити, хто там буде головний. Тому що сил впливу дуже багато в Кремлі. Є олігархи, є технократи, є військові, кримінал, який теж хоче впливати на щось”, — зазначив Ступак.

Тому, коли це станеться, дізнаються насамперед західні розвідки за сплеском трафіку, який буде на території РФ, вважає експерт.

“Це секретне спілкування каналами захищеного зв’язку, Telegram, WhatsApp. Тобто стрибки будуть дуже серйозні, буде зрозуміло, що щось відбувається”, — сказав він.

На його думку, метою такого вкидання може бути інформаційна атака для розгойдування українського суспільства.

“Ми знаємо, що в РФ є багато пранкерів, які періодично розігрують західних або українських лідерів, телефонують їм, представляються від когось. Тобто це робиться для розіграшу, аби показати нікчемність — мовляв, ми вас розіграли, ви не серйозні політики. Але моє переконання таке: мета — це інформаційна атака. Це як метал, якщо його дуже сильно нагріти, а потім різко охолодити і кілька разів провести таку операцію, то рано чи пізно метал дасть тріщину. Можливо, вони таким чином намагаються “зробити тріщину” в українському народі. Коли спочатку дають велику надію, народ натхненний, а потім знову вона ламається, а потім знову натхненний і знову ламається. Щоб уже потім не було наснаги, була інфантильність, інертність і таким чином можна спробувати виграти, хоча б у тилу, наш народ”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: Будь-яка дестабілізація в Росії, особливо смерть Путіна, відкриває вікно можливостей для України, — Загородній

Прямий ефір