Ізраїль проводить другий етап операції проти ХАМАС — заяви

Армія Ізраїлю. Фото: ap.org

Ізраїльські військові перейшли до другого етапу операції у секторі Гази проти терористів ХАМАС. Про це заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, передає FREEДОМ.

Другий етап операції, за словами ізраїльського прем’єра, почався ще в п’ятницю ввечері, 27 жовтня. Тоді ЦАХАЛ завдав ударів по бойовиках, які намагалися здійснити ракетні та мінометні обстріли території Ізраїлю.

“Початковим етапом була масована повітряна кампанія, щоб дозволити нашим сухопутним військам діяти якнайбезпечніше. Ми ліквідували незліченну кількість убивць, зокрема масових убивць. Ми знищили незліченну кількість штабів та терористичної інфраструктури. Ми лише на початку шляху”, — заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Він наголосив, що цілі війни Ізраїлю визначені. Це — знищення військового та управлінського потенціалу ХАМАС та повернення заручників додому.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант підтвердив, що сили ЦАХАЛ розпочали новий етап воєнних дій у секторі Гази. За його словами, вони триватимуть до нових розпоряджень військового командування.

“Ми увійшли до наступної фази війни. Вночі земля в секторі Гази затремтіла. Ми атакували на землі та під землею. Ми атакували терористів усіх рангів усюди. Інструкції для наших сил зрозумілі: операція триватиме до нового наказу”, — заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант.

Як зауважив Біньямін Нетаньягу, рішення про початок наземної операції проти ХАМАС було ухвалено одноголосно: як військовим кабінетом, так і кабінетом безпеки.

Читайте також: Ізраїль готується до наземної операції в секторі Газа: про ризики початку великої війни говоримо з експертами

Нагадаємо, раніше військовий експерт з Ізраїлю Давид Гендельман в ефірі телеканалу FREEДОМ зазначив, що у питанні затримки наземної операції Ізраїлю в секторі Гази більше політичної складової, ніж суто військової.

Прямий ефір