Путінський режим тримає впевнений курс на побудову тоталітарної системи, — Полозов

Микола Полозов. Фото: Facebook

У Росії правозахисники постійно стискаються під тиском держави. Щодня репресії посилюються, а Путін тримає курс на побудову тоталітарної системи всередині РФ. Про це сказав адвокат Микола Полозов сьогодні, 27 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Путінський режим має впевнений курс на побудову тоталітарної системи всередині Росії. І, власне, у тому числі виключення Росії з Ради Європи, припинення юрисдикції Європейського суду з прав людини, який все-таки чинив нехай мінімальну, але стримуючу дію на російську репресивну систему, далося взнаки таким чином, що фактично цей маховик репресій розкручується з кожним днем сильніше та сильніше. Щодня ми бачимо нові повідомлення про арешти, обшуки, посадки тощо. Тобто, в Росії зараз правлять бал силовики”, — сказав Полозов.

Він підкреслив, що тиск на адвокатів у Криму здійснюється набагато сильніше і набагато інтенсивніше, ніж у Росії.

“І ще з 2017 року кримські адвокати, причому ті, які працювали у справах українських політв’язнів, кримських татар, зазнавали різного тиску, це і переслідування, і адміністративні арешти, і позбавлення статусу адвокатів тощо. Тому, звичайно, влада намагається, розв’язуючи ці самі репресії, усунути всіх тих, хто, на її думку, заважає здійсненню цього репресивного процесу. І адвокати, які приходять до слідчих, змушені бути присутніми під час тортур своїх підзахисних. Чесні незалежні адвокати заважають владі, здійснювати репресії ефективніше, зручніше”, — сказав Полозов.

Читайте також: Популярність Сталіна в Росії — це запит на справедливість, який Путін не задовольняє — думка Гудкова

Прямий ефір