Смерть Путіна не зупинить війну — думка

Володимир Путін. Фото: ap.org

Смерть Путіна дала б певні переваги Україні, але не зупинила б війну. Таку думку в прямому ефірі телеканалу FREEДОМ висловив письменник, політтехнолог Михайло Шейтельман.

Він зазначив, що на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну сказав би, що зі смертю Путіна війна швидко зупиниться. Але зараз, за 20 місяців, вважає, що це війну не зупинить.

“Війна з війни, переважно путінської, перетворилася на війну, переважно народну — російського народу. Тобто, воюють сьогодні росіяни, вся Російська Федерація, весь російський народ, за винятком людей, які проти цієї війни. Такі винятки є, їх багато. Але переважна більшість народу хоче цієї війни. Тому як її зупиняти, незрозуміло. Вони їдуть на фронт, вони вірять, вони хочуть, вони співають пісень”, — прокоментував гість ефіру.

На його думку, смерть Путіна надасть Україні додаткових переваг у цій війні — не більше.

“Бо там буде боротьба за владу. Це нам вигідно. Нехай вони воюють усі з усіма, хай вони борються. Їм, швидше за все, не вдасться під час війни, під час економічної розрухи та занепаду встановити таку жорстку владу, як вдалося Путіну. Тому вдовгу, звичайно, це призведе до поразки Російської Федерації, але миттєво війну вже не припинить, бо народ підтримує її”, — заявив Михайло Шейтельман.

Нагадаємо, раніше директор російського Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Іван Жданов у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ заявив, що Путін обов’язково має бути покараний за свої злочини. Його природна смерть — “поганий сценарій”.

Прямий ефір