Ворогам у Запорізькій області абсолютно некомфортно, але поки що вони самі тікати не хочуть, — Федоров про роботу сил спротиву

Іван Федоров. Фото: zoda.gov.ua

В останній тиждень є загострення сил спротиву на тимчасово окупованій частині Запорізької області. А саме — у містах Мелітополь та Бердянськ. Про це сьогодні, 26 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив мелітопольський міський голова Іван Федоров.

За його інформацією, у Бердянську кілька днів тому було підірвано автомобіль неподалік одного з готелів, який захопили вороги. У цьому авто перебували одразу чотири окупанти. Один із них — військовослужбовець РФ, який безпосередньо відповідав за насильство і терор над цивільним населенням у тимчасово окупованому місті.

“Також буквально вчора в Мелітополі було виявлено одне авто, в яке було закладено вибухівку. На жаль, ворог її виявив, але це сигналізує про те, що спокійно ворогам точно не буде на тимчасово окупованій частині Запорізької області”, — розповів мер.

Федоров уточнив, що водночас окупанти посилюють терор щодо місцевих жителів.

“Тим більше, після вдалих ліквідацій ворога. Можна навести приклад у Бердянську, коли вже кілька днів оточений один із районів, у якому стався вибух. І сьогодні під легендою того, що в них розшукові заходи якогось ґвалтівника, вони вивертають усі будинки, усі квартири у величезному районі міста Бердянська. Звичайно ж, ми розуміємо, що легенда про ґвалтівника — це всього-навсього легенда. А в такий спосіб вони намагаються, з одного боку, загнати в страх жителів тимчасово окупованого міста, з іншого боку, вони намагаються знайти тих людей, які продовжують чинити спротив навіть більш ніж після півтора року окупації. Підсумовуючи, ворогам на нашій території абсолютно некомфортно, але, на жаль, поки що вони самі тікати не хочуть”, — розповів він.

Тому, вважає Федоров, завдання всіх українців — допомагати Збройним силам України для того, щоб вони крок за кроком виганяли ворогів з української території.

За інформацією мера Мелітополя, серед російських окупантів є ті, які намагаються втекти, але зробити це далеко їм не вдається.

“Тому що сьогодні загороджувальні загони у ворогів працюють, і постійно наші жителі повідомляють, що в посадках знаходять або одного, або кількох розстріляних російських дезертирів, які виходять із запорізької лінії фронту. Такі випадки були по близькості Михайлівки, Бердянська. Тому єдина рекомендація ворожим військовим — здаватися в полон нашим українським спецслужбам, щоб зберегти собі життя”, — резюмував Іван Федоров.

Читайте також: Минулого тижня щодня у росіян на Запорізькому напрямку “щось траплялося” — дані Федорова

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдають російським окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Прямий ефір