Питання Ізраїлю і Палестини для спільної позиції Європи далося складніше, ніж ставлення до війни РФ проти України — коментар Борреля

Жозеп Боррель. Фото: consilium.europa.eu

Європейським країнам було легше виробити спільну позицію щодо російського вторгнення в Україну, ніж щодо війни в Ізраїлі. Про це 24 жовтня заявив верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель під час щорічної конференції Центру європейських реформ “Європа і світ”, повідомляє кореспондент FREEДОМ.

“Є різні обставини для того, щоб об’єднати зусилля перед обличчям агресії проти одного з наших найближчих партнерів — України. Цього було цілком природно, очевидно і неважко домогтися. Питання Ізраїлю та Палестини набагато емоційніше. Воно має інший підтекст, що сягає корінням в історію”, — зазначив Жозеп Боррель.

Читайте також: Основна мета візитів лідерів західних країн до Ізраїлю — закликати мінімізувати кількість жертв, — Буряченко

Нагадаємо, 13 жовтня Ізраїль відвідали міністр оборони США Ллойд Остін, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і президентка Європарламенту Роберта Метсола.

Раніше лідери США, Німеччини, Великої Британії, Франції та Італії виступили зі спільною заявою, в якій засудили напад угруповання ХАМАС на Ізраїль і висловили непохитну і єдину підтримку народу цієї країни.

Прямий ефір