Перемога Ізраїлю допоможе перемозі України — думка американського політолога

Ілюстративне фото: president.gov.ua

Для України перемога Ізраїлю у війні з ХАМАСом стане великим плюсом. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав американський політтехнолог і політолог Джейсон Смарт.

“Якщо американська підтримка буде сильною, це дійсно допоможе, наприклад, Ізраїлю знищити ХАМАС і “Хезболлу”, тоді це величезний плюс для України. Чому? Тому що великий союзник Росії — це Іран, і якщо Іран не може виграти проти Ізраїлю, то для Путіна буде складніше, щоб фінансували його програми, оскільки він працює з Іраном, складніше отримувати дрони, для нього буде складно воювати, як він воює зараз, уже 18 місяців. А я думаю, що всі будуть у плюсі, тому що ці країни — Іран, Росія, вони насправді дуже бідні країни. Їм буде складно воювати, особливо якщо Україні буде надаватися така величезна підтримка від Європейського Союзу і США, які дійсно готові допомогти Україні”, — сказав політолог.

Він переконаний, що якщо підтримка продовжиться, то у Росії немає жодної можливості перемогти у війні проти України.

“Я не бачу причин, чому Росія може думати, що є ще можливість перемогти. Буде ясно, що Росія програє”, — наголосив Смарт.

Читайте також: Переговори між Білим домом і Конгресом США щодо підтримки України та Ізраїлю можуть тривати ще довгий час, — Смарт

Раніше повідомлялося, що президент США Джозеф Байден має намір спрямувати Конгресу терміновий бюджетний запит, щоб підтримати Ізраїль і Україну в протистоянні з агресорами. Про це він заявив напередодні у зверненні до американського народу.

Прямий ефір