Путін пропонує Україні капітуляцію, а не переговори, — Подоляк

Володимир Путін. Фото: ap.org

Глава Кремля Путін не вперше говорить про перемовини з Україною. Тільки він насправді пропонує капітуляцію Україні в тому чи іншому вигляді. Таку думку озвучив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“У будь-якому разі, якщо РФ залишається на окупованих територіях [України], це означатиме, що ми програли війну. Це очевидно. І потрібно це визнати, зрозуміти. Оскільки Росія в такому разі не піде на трансформацію і, відповідно, буде далі вкладати гроші в мілітарні компоненти, терористичний компонент, пропагандистський і буде добивати Україну за певний час тими чи іншими інструментами”, — сказав Подоляк.

У цій ситуації немає сенсу слухати Путіна, і тим більше — вірити йому, акцентував гість ефіру.

“Це людина, яка завжди порушує ті чи інші домовленості, і ми були свідками цього вже неодноразово”, — доповнив він.

Подоляк нагадав, що лідер США Байден у своєму нещодавньому виступі чітко зафіксував: підтримка України — це та ціна, яку світ має заплатити, щоб жити в передбачуваному світі.

“Тобто в тому світі, де є правила, де є міжнародне право, де є конвенції. Якщо цю ціну не заплатити, то завтра цього світу не буде, домінуватиме світ, який хоче збудувати Російська Федерація, яка вже збудувала такий, скажімо, скелет терористичного альянсу зла. І в цьому світі домінуватиме насильство, вбивство, абсолютна відсутність правил, хаос. Виступ Байдена дуже чітко ставить правильні акценти в цій війні. Тобто чітко заявлено, що Україна має обов’язково виграти, а Росія має обов’язково програти”, — зауважив радник глави ОПУ.

Потрібно збільшувати обсяг військової допомоги, виходячи з того ресурсу, який є у Росії, вважає Подоляк. А санкції проти РФ мають бути більш чутливими, жорсткими.

“Росію потрібно ізолювати від глобальних, залишкових глобальних економічних ринків, на яких вона досі присутня, що, відповідно, потрібно більш інтенсивно працювати і інформаційно, і дипломатично для того, щоб абсолютно огидна позиція РФ була зрозуміла всім країнам, не тільки тим, які входять до проукраїнської коаліції, але й у більш широкому контексті”, — зазначив Подоляк.

Якщо Росія продовжить існування в такому вигляді, як є, вона притягуватиме до себе країни з режимами, які заточені на агресію, переконаний він.

“Ми бачимо події на Близькому Сході, бачимо ситуацію на Африканському континенті, що відбувається. І це буде тільки масштабуватися”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: Переговори на умовах Путіна — заморожування конфлікту, Україна це не прийме, — Лещенко

Прямий ефір