Найближчим часом ми почуємо новину про початок наземної операції у секторі Гази, — Фальков

Ізраїльські солдати займають позицію біля кордону із сектором Гази, південь Ізраїлю. Фото: ap.org

Наразі чисельність армії Ізраїлю, разом із мобілізованими, становить близько 400 тисяч осіб. Таку армію довго тримати незадіяною неможливо — це потребує великих фінансових витрат, а також призводить до падіння морального духу. Таку думку в ефірі марафону на телеканалі FREEДОМ висловив військовий історик, викладач Тель-Авівського університету Яків Фальков.

Він зазначив, що в Ізраїлі чудово розуміють, що операції робити необхідно, що всіх заручників одночасно вони не звільнять.

“В Ізраїлі ніколи не були у такій ситуації, але, очевидно, виходу просто немає, бо довше ще тиждень тягнути неможливо. А мобілізована величезна армія, мабуть, сьогодні найбільша на Близькому Сході це понад 400 000 осіб. Тримати до нескінченності таку кількість людей у бездіяльності неможливо. Це обходиться у великі гроші країні. Крім того, у моральному плані люди починають ставити запитання, а що ми, власне, чекаємо? А чого ми хочемо досягти, якщо величезна така армія стоїть на межі сектору Гази і нічого не робить”, — зазначив Фальков.

Тому він не виключає, що найближчим часом Ізраїль розпочне операцію.

“Тому очевидно, що найближчими днями, а можливо, навіть і години ми з вами почуємо новини про початок наземної операції з виходу в сектор Гази, знищення там ХАМАСу”, — додав гість ефіру.

Читайте також: Навіщо ХАМАС звільнив двох американських заручниць, пояснив експерт

Прямий ефір