ПВК “Вагнер” не може бути передана за заповітом синові Пригожина, — Романова

Ольга Романова. Фото: "Русь Сидящая"

За заповітом, який залишив засновник приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” Євген Пригожин, усе майно, рахунки і цінні папери переходять його синові Павлу. Але ПВК не може бути передана йому. Таку думку сьогодні, 19 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила директорка і засновниця фонду “Русь сидящая” Ольга Романова.

“Заповіт Пригожина складено на користь Павла Пригожина, якому 25 років. Цей заповіт передає йому все із зобов’язаннями утримувати дружину і дочок Пригожина. Ну а що таке все? У чому було багатство Пригожина? Багатство Пригожина було в його зв’язках і в умінні вигравати тендери, тобто отримувати бюджетні гроші. Рахунки, дачі, квартири, машини, ресторани, лазні — тільки це зможе отримати син, і то, якщо зможе утримати в руках за життя”, — розповіла вона.

У президента РФ Володимира Путіна свої плани на ПВК “Вагнер”, тому син Пригожина не буде до неї допущений.

“Сам “Вагнер” не може бути переданий за заповітом, хоча цього хотів Пригожин і навіть доручив наглядати за цим одному з офіцерів “Вагнера” на прізвисько “Лотос” Антон Єлізаров. Путін зустрічався з іншим головорізом, теж колишнім офіцером на прізвисько “Сивий” Андрій Трошев, він і передав йому ПВК “Вагнер”. Усі місця “Вагнера”, особливо в Африці, зайняті вже іншою приватною військовою компанією “Редут”, яка зараз від олігарха Олега Дерипаски перейшла повністю під контроль ГРУ і Міністерства оборони”, — констатувала вона.

Читайте також: Міноборони РФ завербувало понад 100 тисяч ув’язнених на війну в Україні, — Романова

Прямий ефір