Байден відвідає Ізраїль: про цілі та головні меседжі візиту розповів Семиволос

Ігор Семиволос. Скріншот: uatv.ua

Президент США Джо Байден планує свій візит до Ізраїлю 18 жовтня. Основна теза, яку він просуватиме — Ізраїль має право на захист і оборону, а Палестина — на свою державність. Таку думку сьогодні, 17 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

“Ключовий меседж — Ізраїль має право на оборону і США допомагатимуть Ізраїлю захищати свою територію. Але при цьому, палестинський народ має право на свою державу. Зрештою це питання має бути вирішене. Тому що невирішення цієї проблеми призводить до постійних конфліктів і спалахів насильства, які ми спостерігаємо зараз”, — сказав він.

Конфлікт між Ізраїлем і Палестиною може бути вирішений, упевнений експерт. Мають бути зняті причини конфлікту.

“Це має бути угода, підписана між представниками Палестини та Ізраїлю. Ізраїль у цьому відношенні повинен мати повні гарантії безпеки, відповідно в Палестині не повинно існувати терористичних організацій, таких як ХАМАС. Причини, що породжують цей конфлікт, насильство і взаємну помсту, мають бути зняті, тому що інакше неможливо. Протягом 100 років адже не змінюється ситуація”, — резюмував він.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: як світ реагує на жорстокий напад ХАМАС (ВІДЕО)

Прямий ефір