Путін зустрінеться із Сі в Китаї — деталі

Президент РФ Володимир Путін і голова КНР Сі Цзіньпін, Фото: nytimes.com

Президент РФ Володимир Путін сьогодні, 17 жовтня, прибув до Пекіна для зустрічі з Сі Цзіньпіном та участі у форумі “Один пояс — один шлях”. За планом переговори з президентом КНР відбудуться завтра, 17 жовтня, у два етапи: спочатку в розширеному складі, потім у вузькому, у форматі робочого сніданку, повідомляє FREEДОМ.

Також на переговори до Путіна приїхав прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, вони зустрілися в гостьовій резиденції глави Кремля. До слова, це друга поїздка російського президента за кордон відтоді, як Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на його арешт у березні. Це також перший офіційний візит глави Кремля за межі колишнього Радянського Союзу цього року після відвідин Киргизії, колишньої радянської республіки, на початку цього місяця.

Візит Володимира Путіна до Китаю несе ризики для України. Українські спецслужби уважно стежать за ситуацією. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону “Єдині новини”. Він наголосив, що будь-яка поїздка глави Кремля відстежується щодо всіх ризиків, які вона може нести.

“Для нас це несе ризики, тому що зрозуміло, що цікавить Путіна в цій ситуації. Тому Україна не тільки слідкує, а й відпрацьовує різні сценарії. Але сьогодні Росія для всіх — сировинний придаток, і якщо її представників кудись запрошують, то так це і розцінюють”, — зазначив Андрій Юсов.

Читайте також: Путін збирається нанести візит до Китаю — заяви політиків напередодні зустрічі (ВІДЕО)

Нагадаємо, у березні 2023 року лідер КНР Сі Цзіньпін відвідав Москву і зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним.

Прямий ефір