Російські трейдери нишпорять у всьому світі, збираючи по крихтах готових закрити очі на санкції проти РФ споживачів, — Рябцев

Геннадій Рябцев. Скриншот: uatv.ua

Країни СНД навряд чи зможуть допомогти Російській Федерації розв’язати проблему морського транспортування енергоресурсів. Ні Узбекистан, ні Киргизстан. У них немає виходу до Світового океану, і навряд чи є флот своїх власних танкерів. Про це сьогодні, 17 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев.

Так він прокоментував інформацію, що США працюють над новим етапом впровадження стелі цін на російську нафту. Основні напрямки введення санкцій — проти тих, хто обходить обмеження, а також збільшення витрат РФ під час транспортування морем нафти. Про це заявив виконувач обов’язків помічника міністра фінансів США з економічної політики Ерік Ван Ностранд. За його словами, Штати шукають способи підвищити витрати тіньового флоту Росії, щоб перешкоджати його подальшому розширенню. Також, якщо Кремль вирішить інвестувати у флот додаткові кошти, він буде змушений брати гроші з військових витрат, заявив Ван Ностранд.

“Але щодо азійських держав, я думаю, таліби з радістю співпрацюватимуть з РФ. ХАМАС, може, їм зараз потрібна нафта і нафтопродукти, але може, у них там щось знайдеться. Можливо, знайдеться у хуситів що-небудь у Ємені, або ще десь. Зараз, за великим рахунком, російські трейдери нишпорять у всьому світі, збираючи по крихтах тих споживачів, які не проти закрити очі на те, що проти Російської Федерації запроваджено санкції. І ми бачимо це з того, наскільки широко ці всі танкери зараз ходять Світовим океаном. У принципі, це поки транспондер увімкнений, можна простежити ці маршрути”, — сказав Рябцев.

Експерт зазначив, що потоки, які раніше йшли до Китаю та Індії, тепер розповзаються у всьому світі.

“Оскільки навіть індійські компанії, про які з такою наснагою розповідали колишні російські експерти, що чомусь перетворилися на пропагандистів, вони зараз уже проявляють дуже серйозну настороженість. І зростання постачання чомусь припинилося саме на Індійський субконтинент. І це прямий наслідок тих обмежень, які вводяться. І попри те, що Індія вже давно незалежна, але все-таки британський вплив і вплив англосаксонського світу на цю державу дуже великий, дуже тісні зв’язки цих держав. І підтвердженням цього є національність британського прем’єр-міністра”, — висловився Геннадій Рябцев.

Читайте також: Низка країн, зокрема європейських, усе ще змушені купувати російський газ, — експерт

Нагадаємо, раніше Рябцев розповів, що Росія офіційно вважається ненадійним партнером (постачальником ресурсів) для держав-членів Європейського Союзу, США, Канади, Великої Британії та інших країн Британської співдружності.

Прямий ефір