Вірменія підтвердила свою приналежність до цивілізованої частини світу, — адвокат про ратифікацію Римського статуту

Дитина розмахує прапором Вірменії. Фото: gettyimages.com

Ратифікація Римського статуту Міжнародного кримінального суду президентом Вірменії Ваагном Хачатуряном засвідчила, що країна належить до демократичної та цивілізованої частини світової спільноти. Таку думку сьогодні, 15 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив адвокат, радник з питань комунікації російської опозиції та легіону “Свобода Росії” Олексій Барановський.

“Для Росії це великий успіх, тому що Путін дійсно домігся того, чого так довго хотів — створення багатополярного світу. І ось, доводиться констатувати, що світ тепер багатополярний. Є нормальний світ — демократичний і цивілізований, а є світ щонайменше з трьох країн — Північна Корея, Росія, Іран, — така собі “вісь зла”. Полюс, який Путін зміг створити, з чим ми його і вітаємо”, — сказав він. 

Він наголосив, що рішення керівництва Вірменії свідчить про те, що все більше країн вирішує, до якого світового полюсу вони відносяться, і це безперечно принесе тільки користь.

Читайте також: Союз із РФ був стратегічною помилкою, уряд Вірменії однозначно позначив рішучість піти на розрив із Росією, — політолог

Як повідомлялося, Вірменія приєдналася до 123 держав-учасниць Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Президент країни Вардан Хачатрян підписав раніше ухвалений парламентом закон про ратифікацію Римського статуту. У відповідь Москва пригрозила Єревану негативними наслідками для двосторонніх відносин.

Також нагадаємо, що громадські та політичні сили Вірменії закликають владу негайно розпочати процес виходу із пов’язаних із Росією організацій — ОДКБ, Євразійського економічного союзу та СНД, розірвати всі військові та економічні договори з РФ, заборонити мовлення російських телеканалів та подати заявку на членство у Євросоюзі. Частина жителів країни вважає, що так звані російські миротворці в Карабаху були пасивні, а Москва в конфлікті мала свої цілі.

Прямий ефір