ПАРЄ визнала Путіна диктатором

Засідання ПАРЄ. Фото: Parliamentary Assembly of the Council of Europe

Сьогодні, 13 жовтня, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) визнала президента Російської Федерації Володимира Путіна диктатором, а російський режим — диктатурою, передає кореспондент FREEДОМ з місця подій.

За відповідну резолюцію проголосували всі 43 депутати.

За словами голови постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Марії Мезенцевої, ця резолюція стосується нелегітимності Путіна.

“Він готується до президентських виборів, але готується у статусі нелегітимного президента. Ми це викладаємо в резолюції та пропонуємо конкретні механізми”, — сказала вона.

Член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко розповів, що цей документ ще більше обмежить можливості глави Кремля на міжнародній арені. За його словами, це робота на делегітимізацію Путіна, на обмеження його дипломатичних контактів і можливостей.

Читайте також: Росія — диктатура, Путін — диктатор: інтерв’ю з членом української делегації в ПАРЄ Олексієм Гончаренком

Як повідомлялося раніше, 12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про справедливий мир в Україні та безпеку в Європі.

Нагадаємо, у Страсбурзі (Франція) 9 жовтня відкрилася осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій одна з ключових тем — Україна. Основний акцент — на питанні повернення депортованих Росією українських дітей, зокрема депутати розробляють механізми щодо їхнього повернення.

Прямий ефір