Генератори та операційні в укриттях: лікарні Дніпра готують до можливих блекаутів прийдешньої зими (ВІДЕО) 

Ілюстративний скріншот: uatv.ua.tv

До безперебійної роботи в умовах можливих блекаутів готують українські лікарні. Їх уже забезпечують генераторами та паливом, а ще в медцентрах облаштовують операційні в укриттях, повідомляє FREEДОМ.

У Дніпрі підготували автономну операційну з подачею кисню і підготовленими для проведення операції робочими місцями. В екстрених випадках, не втрачаючи дорогоцінного часу, пацієнтам зможуть надати необхідну допомогу, навіть якщо медзаклад буде знеструмлено.

“У разі влучання, або в будь-яких інших ситуаціях, є невеликі генератори потужністю від 3 до 8 кВт, які можуть використовуватися”, — зазначив лікар Сергій.

Кілька місць для проведення операцій, палати, запаси медикаментів, води та обладнані вбиральні — це все розмістилося в укритті.

“Це укриття може прийняти до 800 осіб. Це можуть бути пацієнти та медперсонал. Тут завжди є медичні працівники, хто підкаже, де вода та аптечки. Лікарня вивісила на видні місця протигази”, — сказала заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Дніпровської міської ради Олександра Бодня.

До викликів, до яких готує медиків майбутня зима, тут також готові. Лікарня забезпечена п’ятьма генераторами. Усі на автоматиці — у разі аварійного відключення централізованого електропостачання протягом 30 секунд заклад перейде на альтернативне електроживлення.

“Великий генератор на 88 кВт. Він під’єднаний до постачання будівлі. У разі відключення світла він зможе повністю забезпечити функціонування будівлі з обладнанням, ліфтом та інтернетом”, — розповів лікар Дмитро.

Інших чотири менш потужних генератори виділили під конкретні потреби лікарів. Технічні запуски проведено, запаси палива для їхніх робіт є.

“На сьогодні всі технічні огляди проведено. До осінньо-зимового періоду готові. Олії замінені”, — додала Бодня.

Альтернативне джерело живлення — запорука безперебійної роботи взимку. Це стосується не лише медзакладів, зазначають чиновники. У Дніпрі постаралися врахувати всі ризики, з якими є шанси зіткнутися в нинішньому опалювальному сезоні. Запевняють, що вивчили будь-які сценарії та готові на все, щоб жодна з лікарень міста не зупиняла свою роботу ані на хвилину.

Читайте також: В очікуванні нового опалювального сезону: чи буде РФ знову обстрілювати енергетичні об’єкти — обговорюємо з експертами

Прямий ефір