Держсекретар США вирушив до Ізраїлю — що відомо

Ентоні Блінкен. Фото: president.gov.ua

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен сьогодні, 12 жовтня, прибув до Ізраїлю. За його словами, мета візиту — запевнити, що США, як і раніше, підтримуватимуть країну, інформує  FREEДОМ із посиланням на Times of Israel.

Блінкен планує зустрітися з прем’єр-міністром Беньяміном Нетаньягу, президентом Іцхаком Герцогом та іншими високопосадовцями Ізраїлю.

Держави спільно працюватимуть над пошуком і звільненням заручників бойовиків ХАМАС, серед яких є й американські громадяни, зазначив держсекретар.

“Ізраїльський народ прикриває нам спину. Він прикриває нас сьогодні. Він прикриватиме нас завтра і щодня. США сповнені рішучості забезпечити Ізраїль засобами для самозахисту і продовжуватимуть працювати над тим, щоб жодні додаткові сили не долучилися до боротьби проти Ізраїлю”, — акцентував Ентоні Блінкен.

Читайте також: Обстріли та евакуація цивільних: в Ізраїлі п’ятий день тривають бойові дії

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський закликав світових лідерів відвідати Ізраїль, аби підтримати людей. Адже саме відчуття єдності та підтримки допомагає врятувати націю.

Прямий ефір